top of page

I

BÄLLSTAÅN

Typ: Nybyggnation

Kategori: Bostäder

År: 2014-2017

Status: Färdigställt

Beställare: HSB

Omfattning: 111 lägenheter

I sluttningen ner mot Bällstavikens strandpark står de två bostadshusen i HSB brf Bällstaån med sina karaktäristiska träfasader och branta tak. Vår ambition var att skapa ett personligt och miljövänligt boende med stark kontakt till omkringliggande natur. Husen har en fasadpanel av cederträ, som är naturligt beständig mot väder och vind. Vi har lagt stor vikt vid materialmöten och detaljer och håller en enhetlig färgskala som fungerar lika bra när husen är nybyggda och har det färska cederträets rödbruna färg som när det åldrats till en silvergrå nyans.

ORIGO arkitekter bällsta sundbyberg fasad2.png
IMG_1609.JPG

Lägenheterna har stor variation vad gäller storlekar och planlösningar för att skapa rum för många olika personligheter. Där finns såväl stora hörnlägenheter med panoramautsikt över Bällstaån, vindslägenheter med takfönster och djupa terrasser som yteffektiva smålägenheter med det lilla extra. Oavsett vilken lägenhet man fastnar för ska det märkas att ambitionen har varit hög med generösa takhöjder, ljusinsläpp, inredning och materialval.

IMG_5902.JPG

Husen uppfyller högt ställda krav på bland annat en tyst inomhusmiljö, generösa dagsljusinsläpp, god ventilation, effektiv energianvändning och sunda materialval. Detta skapar tillsammans med genomtänkta planlösningar en god hemmiljö där vi tror att de boende kommer att trivas under många år framöver!

ORIGO arkitekter bällsta sundbyberg balkong.png
HSB_Ballstaan_Facade-D1_diakrit.jpg
ORIGO arkitekter bällsta sundbyberg flygbild.png
bottom of page