ORIGO RITAR NYA KV. HULTE 3

Västerås stad utvecklas för att uppfylla behovet av nya bostäder. ORIGO tar del av denna utvecklingen genom både ombyggnad och nybyggnad tillsammans med Mimer. Här med nybyggnadsprojektet Kv. Hulte 3, ett högre och ett lägre punkthus vars volymer binds samman med en gemensam entrévåning, tillsammans ger de ett stort antal nya bostäder till stadens invånare. Bostäderna paneras vara inflyttningsbara 2023 på den centrala adressen Karlsgatan 20.

COLIVING

 

Det högre punkthuset består av 2:or, 3:or och 4:or som tillsammans utgör 60 lägenheter. I det lägre punkthuset utformas 30 co-living bostäder där ytorna växlar mellan egna och gemensamma vilket möjliggör större livsutrymme på en mindre yta. Utöver den sociala aspekten som ett co-living boende erbjuder handlar det om att vi under klimatkrisens utmaning måste lära oss att dela på jordens resurser för att klara jordens klimatmål i framtiden vilket bildar en röd tråd i byggnadens koncept och utformning.

Fasaden kläs med cirkulär plåt som skapar reflektioner, ljus och skuggor vilket kontrasterar mot det kringliggande teglets matta yta och skapar ett varierat uttryck beroende på årstid och väder.

Den roliga Nyheten benämns även i Nya projekt, upplaga 005, s 24, läs här! och i Västerås tidning, läs här!

Läs mer om projektet härKommentarer inaktiverade.