KV. HULTE 3


Kv. Hulte 3 i Västerås består av ett högre och ett lägre punkthus vars volymer binds samman med en gemensam entrévåning, tillsammans ger de 90 st nya bostäder till stadens invånare på den centrala adressen Karlsgatan 20. 

Fasaden kläs med kyliga strama sinusplåtar i aluminium i en lekfull något
digital rytm mot Kopparbergsvägen och gårdssidan med träpanel på långsidorna  som medvetet kontrasterar mot bebyggelsen i omgivningen vars fasader huvudsakligen består av puts och tegel. På så sätt bygger byggnaden upp en spännande dialog med området. 

 

COLIVING

 

Kv. Hulte erbjuder boenden för alla: tvåor, treor och fyror i det högre punkthuset samt co-living boenden för 30 personer i det lägre punkthuset, där ytorna växlar mellan egna och gemensamma vilket möjliggör större livsutrymme på en mindre yta. Utöver den sociala aspekten som ett co-living boende erbjuder handlar det om att vi under klimatkrisens utmaning måste lära oss att dela på jordens resurser för att klara jordens klimatmål i
framtiden vilket bildar en röd tråd i byggnadens koncept och utformning.

Den gemensamma entrévåningen erbjuder en up-cycling verkstad, gemensamhetsutrymme för fester, gästlägenhet, återvinningsrum, tvättstuga, cykelgarage och lokaler som kan hyras ut till café och affärer.

Genom glaset i fasaden på genomgången tillåts staden att visuellt passera in mellan de två husvolymerna och kopplar samman torgrummet med den gröna innergården där utrymme finns för lek och rekreation.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.