HOVRÄTTSNOTARIEN 2

ORIGO arkitekter Hovrättsnotarien 2 Fasad

ETT HEM ATT LÄNGTA TILL
Där man bor, lever och trivs, och där smarta och hållbara lösningar ger såväl sociala mervärden som hopp och framtidstro i en tid av turbulens och klimatförändringar. Där hemmets trygga vrå innebär mycket mer än fyra väggar och ett tak. Husen utformas med sadeltak, assymetriskt eller symmetriskt placerad taknock. Parhus och radhus, varje bostad är tydligt urskiljbar och variation skapas genom färgskiftningar i fasad. Slamfärger i olika grå nyanser och varje entré markeras med en spaljé i röd accentfärg. Ett modernt uttryck i traditionella material, som skapar både trygghet och trivsel.
ORIGO arkitekter Hovrättsnotarien 2 Nyköping Fasad
MODERN DELNINGSARKITEKTUR
Ett grönt område med essentiell växtlighet, friska och välplanerade hus i ett socialt sammanhang. En modern delningsarkitektur, där boendet innefattar både privata och delade resurser. Här skapas kvadratsmarta bostäder i tre varianter, parhus, radhus och tvåvåningsradhus- som alla bygger på samma enkla modul.

ETT LIV UTAN BIL
Boende på människors villkor, snarare än bilars. Genom området går en enkelriktad kvartersgata med gångfart, och huvuddelen av all parkering ligger i områdets utkanter. I bostadsrättsföreningen finns elbilspool, lådcykelpool och verkstad för att möjliggöra ett liv utan egen bil vilket främjas ytterligare av närheten till Nyköpings centralstation.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.