FULLERSTA PAVILJONG

Fullersta-5-1200x426

Textruta_fullerstapaviljongen

Fullersta Gård utgör den äldsta bebyggelsen i centrala Huddinge och dess historia går tillbaka till mitten av 1600-talet. Gården är ett kulturellt centrum och utflyktsmål i kommunen, där man kan ta del av både samtida och äldre konst, i fasta och tillfälliga utställningar. Huvudbyggnaden och den ena flygeln restaurerades för ett par år sedan, och nu renoveras även den västra flygeln, projekterad av oss. ORIGO fick även i uppdrag att rita en kompletterande paviljong, för att kunna ge mer utrymme till konsten.

 

Möjligheterna att bygga nytt i den känsliga gårdsmiljön, i en vacker park med gamla stora träd, är starkt begränsade, och vi ser konstpaviljongen som en enkel parkbyggnad snarare än en komplettering av gårdsbyggnaderna. Materialval och detaljutformning inspireras av traditionella trädgårdsplank och spaljéer, men helheten har ett modernt uttryck.

Utställningsrummet skapar goda möjligheter att visa större verk med sina rena väggpartier, något som Fullersta gård i dagsläget saknar. Entrén öppnar upp mot det befintliga kaféet och flygeln, och den lilla byggnaden kompletterar miljön som en följsamt inpassad påminnelse om gårdens viktiga nutida funktion för trakten.

 

Fullersta-2-1200x913 Fullersta-3-1200x913Fullersta-1-1200x713 Fullersta-4-1200x848Kommentarer inaktiverade.