ÅVA GYMNASIUM

Ava2_1200x571

Textruta_åvaORIGO arkitekter har haft förmånen att få arbeta med om- och tillbyggnader till Åva gymnasium under många år. I dessa projekt har även rollen som projekteringsledare ingått. Skolan har fått ett nytt bibliotek, ett utbyggt tillagningskök samt en ny entré. Flera roliga projekt på skolan: vi fick i uppdrag att ta ett helhetsgrepp om färgsättningen av den mycket omfångsrika byggnadens olika våningsplan, rita en total upprustning av det stora garaget samt ge skolans reception en ansiktslyftning. Även personalen har fått nya eller upprustade lokaler. Till Åva har vi dessutom ritat inredning. Därutöver har den populära skolan byggts om för att tillmötesgå nya elevprogram och bota platsbrist.

Vi har ritat och inrett nya uppehållsytor, nya avdelningar för musikprogrammet, fordonsprogrammet och elprogrammet samt nya lokaler för ämnen som “kost och hälsa”, livskunskap samt drama, vilket medförde att vi fick rita en s.k. blackbox för repetitioner och mindre föreställningar.De senaste två åren har vi bland annat projekterat nya lokaler för ämnet kost och hälsa, specialanpassade övningsrum för musikprogrammets elever, nya omklädningsrum samt uppehållsytor i elprogrammets del av skolan samt gett skolans aula en ansiktslyftning. Skolan har även fått en ny servering och en upprustad matsal i samband med att skolans tillagningskök byggdes ut. Ett annat roligt projekt var att rita en så kallad black box som hjälper dramaelever att fokusera och som lämpar sig väl för mindre föreställningar.

 

 

 

 

     

 

 

 

 



Kommentarer inaktiverade.