PILOTVÄGEN

Pilotvagen1_1200x969

Textruta_pilotvägenPilotvägen ligger intill Barsbro i Barkaby, ett av kontorets tidiga jobb; området ritades av dåvarande Höjer & Ljungqvist på 50-talet. Efter en tävling fick vi nu i uppdrag av Järfälla Hus att utforma ett flerbostadshus med 21 hyresrätter och källargarage på en kuperad naturtomt.

Huset är planerat som ett seniorboende för 60+ som erbjuder en lugn miljö med grannar som befinner sig i samma fas i livet. Lägenheterna har öppna planlösningar med generösa uteplatser och balkonger. Huset är byggt energisnålt och miljövänligt, bland annat finns avfallskvarnar i köken. Byggnaden består av två volymer i ljus respektive mörk puts med tak i skimrande ljusblå plåt. Skogsbackens hällmark och äldre tallar har bevarats vilket ger en vilsam utsikt och ytterligare inramning till det putsade huset. Inflytt skedde 2011.

Pilotvagen2_1200x849Pilotvagen3_1200x900



Kommentarer inaktiverade.