ÖR FÖRSKOLA

or-24-1200x801

Textruta_örGenom Sundbybergs stad fick vi uppdraget att arbeta med Ör förskola. En nybyggnation med ett omfattande program och ambitiösa miljömål (miljöklass guld).

Exteriört kommer byggnaden att ges ett levande och varierat uttryck med laserade fasadelement där betongens yta svagt kommer att lysa igenom. Skivor som laserskärs i ett grafiska mönster adderar det tredimensionella uttrycket och binder ihop fönsterpartierna. Huvudbyggnaden kompletteras med förrådsbyggnader i glasbetong och en takterrass med utsikt över den vackra Råstasjön.

Interiört har vi arbetat med rumsrelationer, färger och material för att skapa en öppen, trygg och lekfull miljö. Det finns stora och små mötesplatser såväl ute som inne för samvaro och lek. En ljus och luftig förskola har eftersträvats, dörrar är glasade och flera rum har glaspartier ned till golv för att skapa genomblickar och ljusinsläpp. Färgpaletten är ljus och yster och är genomgående för hela förskolans interiör. Centralt placerat finns matsalen, som delvis består av ett dubbelhögt rum med trappa i kubb och väggar med konstnärlig utsmyckning i lekfulla färger av konstnären Jesper Nyrén.

Inflytt skedde under sensommaren 2014, och både barn och pedagoger, liksom vi på ORIGO,  är mycket nöjda med resultatet!

Foto av Johan Jansson.

or-21-1200x571or-22-1200x571 or-20-1200x571or-23-1200x571  or-25-1200x800

or-5-1200x512

 

or-1-1200x839

 

Nyrén8_1200x503

Konstnärlig utsmyckning av Jesper Nyrén. Läs mer om Jesper Nyrén på hans hemsida. 



Comments are closed.